Bold Leefstijlcoach Opleiding (start begin 2021)

Wil jij het verschil maken? Dat kan nu!

Heb je altijd al affiniteit gehad met het coachen en ondersteunen van mensen bij het ontwikkelen van een betere leefstijl? Vind jij autonomie en intrinsieke motivatie belangrijke voorwaarden voor het maken van bewuste keuzes en voor een gelukkig en gezond(er) leven? Dan is de opleiding tot Bold Leefstijlcoach echt iets voor jou.

De Bold Leefstijlcoach opleiding (post-hbo) speelt in op veranderingen in het zorglandschap in Nederland. Mensen zijn steeds meer aangewezen op hun directe omgeving (mantelzorg), worden steeds ouder en een toenemend aantal mensen is chronisch ziek. Leefstijlcoaching is bewezen effectief, vooral bij mensen met een (hoog risico op) chronische ziekte.

Gelukkig zijn de overheid en de zorgverzekeraars het erover eens dat het aanbod van zorg voor het verbeteren van leefstijl voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom wordt de leefstijlcoach vanaf 1 januari 2019 officieel erkend en worden leefstijlinterventies vergoed door de zorgverzekeraars. Dit betekent dat cliënten via doorverwijzing of rechtstreeks gebruik kunnen maken van de expertise en coaching van goed opgeleide leefstijl professionals in het kader van leefstijlverandering. Dat daarmee de leefkwaliteit en levensverwachting ook aanzienlijk wordt verbeterd zal geen verrassing voor je zijn.

De Bold Leefstijlcoach opleiding start in september 2020, duurt ongeveer 9 maanden en is opgebouwd uit 4 deelgebieden: Fysiologie, Voeding, Beweging en Coaching. Coaches in opleiding maken gebruik van Contacturen (meer dan 100 uren aan uitleg en oefenen), ca 100 studie uren in een online leeromgeving, intervisie, zowel online als live toetsing en sluiten af met een examen. De opleiding is cumulatief opgebouwd: het geleerde wordt direct in praktijk gebracht tijdens de contacturen. Vanuit ieder van de vier deelgebieden werken gerenommeerde en zeer ervaren docenten uit het veld.

De Advies Commissie die zich aan deze Leefstijlcoach opleiding heeft verbonden is zeer gekwalificeerd en bijzonder ervaren in het werkgebied van Preventie en Leefstijl en is ingesteld om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen.

 

Download hier de Brochure Leefstijlcoachopleiding.

Let op: de data in de brochure kunnen afwijkingen vertonen. De actuele data worden op deze site gepubliceerd.

 

⇐ Terug naar opleidingen

Praktische informatie

De Bold Leefstijlcoachopleiding omvat zeven blokken van twee dagen. Elke dag start om 09.30 en eindigt om 17.30 uur.

Kosten

€ 5.975,- (ex BTW) en inclusief

  • leskosten                   € 100
  • alle lesmateriaal       € 125
  • supervisie                  € 150
  • examen                      € 150
  • luncharrangement   € 350

Organisator

Bold Coach Academy

06-13765441

info@bold-academy.com
Locatie

Heart House, Boldzaal (1e verd.)
Huizerweg 54
1402 AD Bussum