Bold Leefstijlcoach Opleiding (start 3 maart 2022)

Wil jij het verschil maken? Dat kan nu!

Corona, wat is feit en wat is fictie? Zijn mensen ook online te coachen op leefstijl? Hoe krijg ik met leefstijlcoaching duurzaam resultaat?

Heb je altijd al affiniteit gehad met het coachen en ondersteunen van mensen bij het ontwikkelen en toepassen van een betere leefstijl? Vind jij autonomie en intrinsieke motivatie belangrijke voorwaarden voor het maken van bewuste keuzes en voor een gelukkig en gezond(er) leven? Dan is de opleiding tot Bold Leefstijlcoach echt iets voor jou.

Werkveld en Context

De Bold Leefstijlcoach opleiding (post-hbo) speelt in op veranderingen in het zorglandschap in Nederland. Mensen zijn steeds meer aangewezen op hun directe omgeving (mantelzorg), worden steeds ouder en een toenemend aantal mensen is chronisch ziek. Leefstijlcoaching en leefstijlinterventie zijn bewezen effectief gebleken, vooral bij mensen met een (hoog risico op) chronische ziekte.

Gelukkig zijn de overheid en de zorgverzekeraars het erover eens dat het aanbod van zorg voor het verbeteren van leefstijl voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom wordt de leefstijlcoach vanaf 1 januari 2019 officieel erkend en worden leefstijlinterventies vergoed door de zorgverzekeraars. Dit betekent dat cliënten via doorverwijzing of rechtstreeks gebruik kunnen maken van de expertise en coaching van goed opgeleide leefstijl professionals in het kader van leefstijlverandering. Dat daarmee de leefkwaliteit en levensverwachting ook aanzienlijk wordt verbeterd zal geen verrassing voor je zijn.

De Opleiding

De Bold Leefstijlcoach opleiding start in maart 2022, duurt ongeveer 9 maanden en is opgebouwd uit 4 deelgebieden: Fysiologie, Voeding, Beweging en Coaching. De 4 deelgebieden zijn weer verdeeld over 7 blokken van 2 dagen. Coaches in opleiding maken gebruik van contacturen (meer dan 100 uren aan uitleg en oefenen), ca 100 studie uren in een online leeromgeving, intervisie, zowel online als live toetsing en sluiten af met een examen op de laatste dag. De opleiding is cumulatief opgebouwd: het geleerde wordt direct in praktijk gebracht tijdens de contacturen. Vanuit ieder van de vier deelgebieden werken gerenommeerde en zeer ervaren docenten uit het veld.

Dit gaan we behandelen:

Blok 1: Leefstijlcoaching – Foundation
Blok 2: Voeding en Fysiologie
Blok 3: Leefstijlcoaching – Interventies
Blok 4: Beweging en Sport
Blok 5: Leefstijl en Omgeving
Blok 6: Leefstijlcoaching – Integratie
Blok 7: Ondernemerschap/Examen

Kwaliteit en Erkenning

De opleiding is getoetst en erkend door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION). Dit is een overkoepelende organisatie die namens de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (SPHBO) post hbo onderwijs toetst en accrediteert, certificaten en diploma’s waarmerkt en geaccrediteerde opleidingen en afgestudeerde studenten registreert.

De Adviescommissie die zich aan deze Leefstijlcoach opleiding heeft verbonden bestaat uit zeer gekwalificeerde en bijzonder ervaren professionals uit het werkgebied van gezondheid, preventie en leefstijl en voeding. Ze is aangesteld om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen conform de richtlijnen van het CPION.

⇐ Terug naar opleidingen

Direct aanmelden

  Hierin wordt het volgende vermeld over het verwerken van mijn gegevens: De informatie die via de formulieren op de website wordt verzonden wordt niet in het systeem opgeslagen. Deze informatie wordt alleen via e-mail doorgestuurd naar Bold Coach Academy.

  Praktische informatie

  De Bold Leefstijlcoachopleiding omvat zeven blokken van twee dagen. Elke dag start om 09.30 en eindigt om 17.30 uur.

  Data 2022:

  Blok 1: 3/4 maart
  Blok 2: 31 maart/01 april
  Blok 3: 28/29 april
  Blok 4: 26/27 mei
  Blok 5: 23/24 juni
  Blok 6: 1/2 september
  Blok 7: 6/7 oktober

  Kosten

  € 5.975,- vrijgesteld van BTW en inclusief

  • leskosten                   € 100
  • alle lesmateriaal       € 125
  • supervisie                  € 150
  • examen                      € 150
  • luncharrangement   € 350

  Organisator

  Bold Coach Academy

  06-506 804 09

  info@bold-academy.com
  Locatie

  Heart House, Boldzaal (1e verd.)
  Huizerweg 54
  1402 AD Bussum