25 May 2018

“Be Bold” – Ronald Rier

“Op de terugweg van een afspraak gun ik mezelf een pauze. En zo zit ik hier op een terras aan het strand in Scheveningen. Een prima plek om even te mijmeren over de afgelopen 2 jaar waarbij ik alle gebeurtenissen even de revue laat passeren.

Het begon allemaal met een duidelijk idee en misschien nog wel meer met een duidelijk gevoel: ik ga een coachacademy starten! Compleet met gecertificeerde coachopleidingen, masterclasses, coachtrajecten en leiderschapstrails in de natuur. Middels de Academy kan ik mijn ervaring, kennis en kunde samen met collega’s inzetten ten behoeve van professionele groei van anderen.

 

Het idee was duidelijk, maar onder welke naam? Die kwam in me op toen een collega zei: “Wat je gaat doen is echt Bold!” Inderdaad dacht ik, zonder lef geen groei! Net als bij coaching is er moed voor nodig om te gaan naar de plek waar ons ‘ongemak’ zich bevindt. Daar ligt de grootste potentie tot groei. En waarom coaching? Dat wist ik wel! Ik heb ervaren dat coaching gaat over empowerment van anderen. Coaching zonder opgelegd gedoe, maar als middel om zelfbewustzijn te vergroten, te verwonderen, je gevoel toe te laten en van daaruit keuzes durven maken die (nog) beter passen.

 

Als ik dit op mijzelf betrek dan denk ik aan al mijn mentoren die ik op mijn eigen pad tegenkwam in zeer verschillende contexten: van mariniers/commando opleiding tot fotomodel, van groepsleider en social work tot politieagent, van groenteman tot leiderschapstrainer. Ze hebben mij veel meegegeven op het gebied van empowerment door coaching. Er waren altijd mensen van wie ik iets mocht leren: lessen en inzichten om later weer door te mogen geven aan anderen. Verder mijmerend lijkt dit alles samen te komen in één woord: zelfbewustzijn. Grappig genoeg ervaar ik dat vergroten van dit zelfbewustzijn zorgt voor meer delen en verbinden.

 

Delen en verbinden leert dat onze zelven eigenlijk niet zo heel veel verschillen. Wauw! Wat ben ik blij dat ik 2 jaar geleden deze keuze heb gemaakt!”

 

Hartegroet Ronald